donderdag 2 januari 2014

Doorzetten

Vannacht een hele vreemde en eigenlijk slechte nacht gehad. Ik was zo moe dat ik mijn alarmen van de infuuspomp steeds verkeerd wegdrukte. Als je het alarm wegdrukt, moest je daarna nog een keer drukken, zodat hij weer begint te lopen. Indien je dit niet doet gaat het alarm weer af. Ik was echter zo moe dat ik steeds maar één keer drukte en er van overtuigd was dat dit voldoende was, met als resultaat dat hij binnen twee minuten weer begon te piepen. Ik werd er gek van. De halve nacht dus druk geweest met het wegdrukken van alarmen en de rest van de nacht met plassen. Ik krijg namelijk al de hele week een tweeënhalf literinfuus, gecombineerd met twee liter sondevoeding en het nodige drinken dat ik zelf nog doe. Dit is voldoende om minimaal één keer per uur naar de wc te moeten. Gelukkig heb ik vanmorgen, met kleine onderbrekingen nog wat uit kunnen slapen en zal ik proberen de schade weer in te halen gedurende de dag.
Vanmiddag begint, als het goed is, mijn nieuwe kuur. Naast deze kuur krijg ik nu ook voor het eerst mijn ruggenprik met Methotrexaat... Dit vind ik wel behoorlijk spannend. Ik zal proberen de ervaring zo goed mogelijk te verwoorden op mijn blog. Afhankelijk van de uitkomst van de bespreking. Tijdens de kuur vanmiddag zal ik proberen zoveel mogelijk te slapen.
De pijn is nog steeds redelijk onder controle. Weliswaar met de nodige aanvullende opiaten, maar ik sta niet meer op mijn kop van de pijn. Voor degenen die er verstand van hebben, op dit moment gebruik ik twee keer daags 80 mg Oxycontin, vier keer daags 5 mg Methadon en zonodig een X aantal Oxynormtabletten van 20 mg. Op een dag als gisteren slik ik ongeveer tien tot twaalf Oxynormtabletten. Dit komt neer op 200 tot 240 mg aan extra pijnstilling, die ik dan gebruik. Het is echt heel veel vind ik zelf. Ik krijg altijd een voorraad van vier tabletten, zodat ik niet voor elke tablet op de bel hoef te drukken. Het grappige is dat ik bij de meeste verpleegkundigen, als ik vraag om vier Oxynormtabletten, zonder de dosering te noemen, altijd voorzien word van vijf mg tabletten. Dit is bij 90% van de patiënten de standaardhoeveelheid. Ondanks dat het een hele hoge dosering is, ben ik er wel erg blij mee. De pijn is redelijk onder controle, dus het is noodzakelijk om zoveel te gebruiken. Het doel machtig in dit geval de middelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten