vrijdag 27 december 2013

CT-scan

Vannacht een goeie nacht gehad. Heerlijk (uit)geslapen en ik werd wakker met relatief weinig pijn. Dat is sowieso vreemd bij mij. De pijn neemt gedurende de dag altijd toe. Gisteravond nog even kerstbezoek gehad van Ginny en mijn zwager Remco. Was wel even een welkome afwisseling. De hele avond in je eentje kerstfilms kijken is ook maar een trieste bedoeling.
Vandaag zou de radioloog het plekje in mijn lever draineren. De hematoloog heeft vanmorgen met de betreffende radioloog gesproken, maar die wilde na betere bestudering van de beelden niet prikken, omdat het een moeilijke plek is. Normaal zouden ze dit via de voorzijde aanprikken, maar bij mij zou het via de achterzijde moeten omdat er net teveel grote bloedvaten lopen. De radioloog wilde wel een collega, die hier meer ervaren in is, vragen het te doen.
De hematoloog heeft nog eens goed naar mijn bloed gekeken en daaruit bleek ook dat mijn stolling niet helemaal goed is. Dus vandaag prikken zou sowieso geen optie zijn. De hematoloog heeft het laboratorium gevraagd verder onderzoek te doen, zodat we er wat aan kunnen doen. Aan de hand van bovenstaande informatie heeft hij besloten eerst nog een CT-scan te doen. Heel grappig dat de radioloog die de beelden beoordeelde meteen zei dat het plekje te klein is en op een te moeilijke plek zit om te draineren. Dus ben ik weer terug bij af en zal de antibiotica gewoon heel goed zijn werk moeten doen. Vanmiddag krijg ik nog een bezoekje van de hematoloog. Ik hoop dat er snel wat meer duidelijkheid komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten