dinsdag 3 december 2013

Weer flebitis

Gisteren een iets betere dag gehad qua pijn, maar het is nog niet helemaal onder controle. Ik zal zo aan de dokter voorstellen om de morfine maar weer standaard te verhogen. Jammer dat het moet, maar elke keer extra slikken tegen de pijn is ook geen goede optie. Het is een beetje vreemd dat ik pijn heb in mijn galwegen, omdat ik net weer nieuwe stents heb. Daarom denk ik dat de pijn nu komt omdat de stents teveel ruimte hebben of zoiets dergelijks. Ik hoop een afspraak met de maag-darm-leverarts, misschien dat die er wat zinnigste over kan zeggen.
Deze week zijn er drie teennagels gesneuveld, oftewel die lagen in mijn sok. Door alle chemo van afgelopen jaar zijn de nagels ook afgestorven en hangen er maar een beetje op. Bij mijn vingers ook. Mijn rechterduim is het grootste gedeelte van de nagel ook al kwijt. Het is wel vreemd als er ineens een nagel van je grote teen in je sok zit. Mijn haren vallen nog niet uit deze kuur. Het zal nog wel komen, maar tot nu toe blijft het allemaal aardig zitten. De vorige keer waaide het er zo maar af, misschien dat ik een bepaalde weerstand heb opgebouwd tegen haaruitval ;)
Gisteravond mijn derde infuusnaald van deze opname gekregen. Weer een ontstoken ader (flebitis). Het is helemaal dik, rood en pijnlijk. Elke keer weer krijg ik na een korte tijd flebitis. Dat is erg vervelend, want zo gaan mijn goede prikaderen er allemaal aan en ik denk dat ik ze in de nabije toekomst nog regelmatig nodig zal hebben.
Sinterklaas was vandaag nog op de afdeling. Ik heb een lekkere fles doucheschuim gekregen van rituals. Dat was een verrassing die ik even niet verwacht had. Verder gaat het nog steeds zijn gangetje. Het is nog steeds uit te houden voor me en ik hoop echt donderdag weer naar huis te kunnen. Ik ben nu bezig met de vierde dag chemo, de Ifosfamide loopt er nu in. Ik ben dus al over de helft.....

1 opmerking: