zaterdag 28 december 2013

Pijn

Vannacht slecht geslapen. Ik werd steeds wakker van de pijn, maar met de nodige opiaten kon ik het aardig onder controle houden. Het werd vanmorgen dus een erg slechte opstart, maar na een douche en een klein wandelingetje buiten, werd het weer wat dragelijk. Gaandeweg de dag werd de pijn heftiger. Zeker het liggen ging op een gegeven moment echt niet meer. Ik heb aan de bel getrokken en daarop werd de pijnstilling (nog meer opiaten) fors verhoogd. Helaas had dit nog steeds niet het gewenste resultaat, dus en hele dag bezig geweest met het oplossen van dit probleem. Nu is het zeven uur 's avonds en het is nog steeds niet goed. Zittend aan en tafel is het pijnlijk, maar wel uit te houden. Liggen op bed is echter nog steeds niet mogelijk. De dokter is nu met het pijnteam aan het overleggen. Hopelijk is het voor de nacht opgelost, zodat ik nog een goeie nacht kan pakken.
Vanmiddag even gezellig bezoek gehad van mijn zus, dat was wel een welkome afleiding. Het was jammer dat ik zo'n pijn had, anders hadden we nog even gezellig een bakje koffie kunnen doen in het restaurant beneden. Toen Karin weer naar huis ging, kwam Ginny nog even op bezoek. Ginny is net weer naar huis en ik wacht nu op de dokter. We hebben nog wat te bespreken.
Het is heel vreemd dat mijn pijn steeds meer toeneemt. Ik had zelf sinds gisteren het idee dat het weleens aan mijn pancreas (alvleesklier) kon liggen. Vanmiddag heb ik dat aan de dokter kenbaar gemaakt. Na herbestudering van de CT-scan lijkt het er op dat de contouren van de kop van mijn pancreas afwijkt, dus daar zal wel vocht zitten. Dit kan te maken hebben met de stent die er doorheen zit. De dokter is nu met de maag-darm-leverartsen aan het overleggen wat zij er van vinden en of ze er iets aan kunnen doen op korte termijn. Hopelijk is dit de oorzaak van de pijn en kunnen ze er snel wat aan doen. Natuurlijk is het weer een tegenvaller, maar als dit inderdaad zo is, is het goed dat we de oorzaak weten, anders wordt er alleen gekeken naar het billoom of de stents.
Al met al lijkt er weer een hoop te veranderen en kan ik uitkijken naar een onzeker begin van 2014.....

1 opmerking:

  1. Het klinkt allemaal maar rot en pijnlijk! Ik zou ook graag een keertje bij je langs komen, maar ben constant verkouden en ziek en dat wil ik je niet aan doen! Veel sterkte dan maar via deze weg!

    BeantwoordenVerwijderen