zaterdag 9 november 2013

De Cisplatine loopt

De eerste zak Cisplatine hangt er aan en zal de komende 24 uur mijn lichaam instromen. Gelukkig is het een mooie bling bling zak met aluminiumfolie en niet een saaie bruine Jenny-zak....
De totale hoeveelheid infuusvloeistof komt hierbij op 8 liter voor de komende 24 uur. De Cisplatine is namelijk opgelost in zakken van 1 liter en ik krijg er drie, plus nog de vijf liter van de hyperhydratie, dat wordt dus lekker vaak plassen.
Tijdens de chemo mag ik ook niet van mijn kamer af. Ik heb mezelf zo comfortabel mogelijk geïnstalleerd en zelf een luchtmatras geregeld, ligt niet onaardig kan ik wel zeggen. Ook heb ik een bakje voor de misselijkheid bij de hand, je weet nooit hoe je er op reageerde en meestal toen de eerste misselijkheidsklachten na enkele uren al op. Ik ben er alvast op voorbereid. Om de misselijkheid zoveel als mogelijk te voorkomen, heb ik Dexamethason en Zofran. Als het alsnog toeslaat heb ik zelf nog wel wat Primperan en anders zijn er hier nog tal van andere medicijnen, die tegen de misselijkheid helpen. Wat zal het vroeger een hel geweest zijn toen de mensen nog chemo kregen, zonder dat zij afdoende middelen tegen misselijkheid hadden..... Moet er even niet aan denken!!!
Ik kijk er naar uit dat mijn haar weer gaat uitvallen. Sinds enkele weken heb ik weer wat pluizig haar op mijn hoofd en begint overal weer wat haar te groeien, maar het grote nadeel is dat ik me nu ook weer (eigenlijk dagelijks...) moet scheren. Dat is toch wel de prettigste bijwerking van de chemo, dat ik me voorlopig niet meer hoeft te scheren, heerlijk!!!

1 opmerking: