donderdag 21 november 2013

Thuis!!

Het was erg fijn om gisteren weer thuis te komen. Wat een lekker gevoel om gewoon weer eens op een bank te zitten zeg. De gevolgen van de chemo verwerken vergt nog steeds heel veel van me. Heb het vooral steeds koud en ben erg moe. Het kost mijn lichaam enorm veel energie om de cellen te herstellen die door de chemo zijn kapotgemaakt. Gelukkig gaat het qua gewicht nu langzaam omhoog, dat is prettig om te zien en uiteraard maakt het het dragen van de neus-maagsonde ook dragelijk. Ik doe het niet voor niets. Mijn schoonmoeder moet nog wel erg wennen. Overal waar ik ga, moet mijn rugzak met pomp en voeding ook naar toe. Ik ben er ondertussen aan gewend, maar je kunt niet zomaar even opstaan en naar de keuken lopen, elke keer moet het tasje weer mee.
Vannacht heb ik een redelijke nacht gehad. Ginny daarentegen heeft wat minder geslapen. Ze is natuurlijk niet gewend dat er de hele nacht een pomp loopt en toen we naar bed gingen sloeg het apparaat steeds op alarm. Ik was zo moe dat ik er wel doorheen sliep, dus heeft Ginny heel heldhaftig een spuitje en warm water gepakt om de boel eens goed te spoelen. Gelukkig voor Ginny was het na deze actie over. Ik schijn 's nachts vrij onrustig geweest te zijn. Ook daar heeft Ginny meer last van gehad dan mij. Ik hoop dus voor haar dat ik de komende dagen wat betere nachten maak.
Vandaag nog even bezoek gehad van mijn zus en haar man uit Utrecht. Dat was wel even leuk. We zijn samen nog naar Haskerhorne geweest om te kijken bij de woonunit. Ginny was daar met een paar vriend(inn)en de boel aan het schoonmaken en verven. Het knapt zienderogen op moet ik zeggen. Ik vind het erg jammer dat ik niet mee kan helpen, maar het is ook mooi als andere mensen er zo voor je zijn.
Morgenmiddag weer naar het UMCG voor controle en eventueel een paar zakjes bloedbestanddelen. Ginny moet er rond ongeveer dezelfde tijd ook toevallig zijn voor haar opleiding, dus kunnen we het één met het andere verenigen. Verder is er niet zoveel te melden en zal ik vooral genieten van de dagen die ik thuis ben. Volgende week staat er weer een zware week voor de deur, laten we hopen dat ik er dan qua bloedbeeld klaar voor ben.

1 opmerking:

  1. Hoi Wim,
    Wat fijn om even thuis te zijn, ik heb via FB je blog ontdekt en ga je volgen. Heel veel sterkte vanuit Drachten toegewenst, Groet Ineke

    BeantwoordenVerwijderen