maandag 11 november 2013

Misselijk.....

Gisteravond werd ik misselijk en moest ik overgeven van de Fungizone. Een middel tegen schimmels, die bestaat uit een felrode pasta, waarvan je vijf ml. Hier moet je mee spoelen en doorslikken. Nu had ik er al steeds kokhalsneigingen bij, maar gisteravond werd het me echt teveel. Misschien komt het ook wel door de bijwerking van de Cisplatine, ik voel me vandaag namelijk al bijna de hele dag niet fit en een vreemd gevoel op de maag.... Ik heb er gelukkig wat eten en drinkvoeding ingekregen, maar het ging niet van harte, laten we hopen dat het snel weer bijtrekt.
Vanmiddag nog even op visite geweest bij het mobiel medisch team hier in het ziekenhuis, even leuk gepraat met Roelof. Toen ik weer naar de afdeling moest, infuuszak was weer leeg, kwamen er nog collega's op bezoek, op dat moment voelde ik me prima. Tegen de avond kwamen Ginny en Steffen nog even en toen kwam het rotgevoel weer bij me opzetten. Helaas, maar ook dit moet je doorstaan om beter te kunnen worden.
De chemo zit er gelukkig op nu. Tot twaalf uur vanavond nog aan de hyperhydratie, hopelijk dat ik vannacht dus iets meer slaap kan krijgen en niet steeds wakker word om te moeten plassen! Dat sloopt namelijk ook wel op een aardige manier je hele conditie en hoe je jezelf er bij voelt. Ik krijg ook nog een consult van de maag-lever-darm artsen, om te kijken of ik ook nog mijn stents moet laten wisselen. Als ze dat gaan doen is dit de beste week, omdat mijn weerstand nu nog het hoogst is en er dan de minste kans is op complicaties. Volgens mij wordt het dan dit jaar al de vijftiende keer dat ze stents gaan wisselen, ik hoop dat ze er binnenkort gewoon uit kunnen. Ik weet niet of ik het al een keer heb uitgelegd, maar de stents heb ik in mijn galwegen, omdat het lymfoom deze dichtdrukt. Eerst kon ik altijd nog voldoende gal afvoeren met 1 stent, maar de laatste vijf keer moesten ze er twee plaatsen om genoeg afvloed te krijgen. Het is steeds een tijdelijke oplossing van zo'n vijf weken, omdat het nog steeds te langzaam er uit stroomt. Hierdoor wordt de gal, die achterblijft voor de galwegen, zodanig indikt, dat het er niet meer uit wil. Dit gaat dan weer infecteren, dus krijg ik weer koorts, oftewel dat schiet niet op! Dus weer nieuwe stents.

3 opmerkingen:

 1. Succes Wim! Ben benieuwd of ze de stents gaan wisselen. Groetjes en ik volg je....Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte broertje,
  We blijven je volgen dmv je blog
  Dikke kus van petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. It wurdt al een mooie blog Wim. Ik reageer mar even fia de comp. Dat mobile ding wol net haha, sil wol wer an my lizze. Dikke tût en ik tink an dy

  BeantwoordenVerwijderen