dinsdag 12 november 2013

Veranderingen

Vandaag is er weer een hoop duidelijk geworden. Mijn misselijkheid komt hoogstwaarschijnlijk doordat mijn nieren niet goed functioneren door de Cisplatine. Dit gebeurt vrij vaak, en gaat zich ook wel weer herstellen, maar nu zit ik dus weer aan een infuus van vier liter per 24 uur om de nieren goed te spoelen. De misselijkheid trekt langzaam weg (komt waarschijnlijk door een stoornis in mijn elektrolietenhuishouding) en morgen krijg ik definitief een neussonde. Hierdoor krijg ik sondevoeding in mijn maag en hopelijk kan ik zo sneller aansterken voor de volgende kuur. Ik hoop dat het een beetje meevalt en dat ik de sonde goed verdraag, ik heb de voeding en de kracht nodig om mezelf hier doorheen te vechten. Vandaag de hele dag niet kunnen slapen en was erg rusteloos. Door de spanning, maar waarschijnlijk ook door diezelfde elektrolietenhuishouding.
Vandaag ook een nieuwe buurjongen gekregen op de kamer, jonge vent met non Hodgkin die uitgebreid is naar zijn wervels, 29 jaar en al acht weken plat liggen in een verpleeghuis. Vandaag kreeg hij te horen dat een wervel in zijn nek is ingezakt en dat hij nog in ieder geval tot het eind van zijn chemo nog plat moet blijven liggen, drama! Gelukkig reageerd hij erg goed op de chemo en is hij erg positief.
Ik hoopte steeds nog morgen of overmorgen weer naar Joure te kunnen gaan, maar mijn nieren laten het niet toe op dit moment. Ik hoop het snel onder controle te hebben en dan met mijn sondevoeding naar huis te kunnen. Ik hoop dat Ginny een beetje tegen het geluid kan van de voedingspomp haha, ik heb gelukkig nog een half doof oor, zodat ik het kan negeren. En wie weet valt het ook wel mee.
De artsen hier in Groningen gaan ook weer hun best doen voor de stentwissel. Mijn dokter probeert te regelen dat ik een dag vóór mijn volgende kuur een stentwisseling kan krijgen, zodat mijn bloedwaarden dan optimaal zijn en ik niet zoveel heen en weer gesjouw heb. Heel dapper van hem, aangezien hij dan afhankelijk is van de anesthesie en de scopisten om dit te plannen en uit te voeren. Dit heeft bij mij in het verleden wel eens vaker moeite gekost, maar we hebben de hoop dat het lukt.

Hier links een foto van één van mijn stents, flinke jongen zeg maar....

2 opmerkingen: