zondag 10 november 2013

Hoge dosis ARA--C

Vanaf tien uur zit de Cisplatine er in. Weinig tot geen klachten er van gehad, dus dat is wel prettig. Het vervelendste is nog dat je van de liters infuusvloeistof elke drie kwartier je bed uit moet om te plassen, wat in er gaat komt er ook weer uit..... Dus ik plas nu zo'n 8 tot 9 liter per dag.
Nu is de hoge dosis ARA-C aangehangen. Cytarabine heet dat spul. Rond 13.00 uur zit het er in en dan kan ik eindelijk weer van de kamer af.. Gelukkig!! Als je hier ergens aan onderdoor gaat is het wel de opsluiting, de beperking in je beweging maakt je ook moe en lusteloos, dus net maar even of de hometrainer op de gang gezeten. Die staat om de hoek op de gang, maar eigenlijk zou ik daar dus ook niet op of heen mogen..... Hopelijk niet teveel last van de bijwerkingen van deze chemo. Vanavond krijg ik deze zelfde chemo nog een keer en dan zit het er even op met de zware chemicaliën. Dan wordt het zogenaamde hyperhydreren afgebouwd en gestopt en kan er beoordeeld worden hoe mijn nieren het doen. Als alles goed gaat krijg ik woensdag nog een langere behandeling met een medicijn en mag ik daarna weer naar huis om de dip die komen gaat te verwerken en weer aan te sterken voor de volgende kuur.

Verder voel ik me mentaal erg goed. Eten gaat ook beter dan de vorige opname hier in Groningen. De opnametijd is nu goed te overzien en de dagen tellen snel af. Verder gebeurt er hier weinig, de verpleegkundigen komen regelmatig even een infuuszakje vervangen en van de buurvrouw op de kamer heb ik ook totaal geen last.

1 opmerking:

  1. Die opsluiting lijkt me echt niets! Je weet wel waar je het voor doet natuurlijk, maar toch... Heel veel sterkte en we duimen voor je dat alles goed gaat! Knuffels uit Utrecht!

    BeantwoordenVerwijderen